Kurser

Växtfärgning:

Du får möjlighet att vistas på en harmonisk plats. Grytorna står vid sjökanten, med skogen som bakgrund. Färgerna skapas av det som naturen ger. Giftfritt och i oändliga kombinationer.

Grundkurs: 9.00-17.00

Du får grundläggande kunskaper om hela processen, från tvätt av ullgarnet till betning och infärgning. I kursavgiften ingår 100gr alunbetat garn per person samt växtdelar. 

Fortsättningskurs  

Lör: 10.00-17.00                                  

Sön: 9.0016.00

Under fortsättningskursen får du använda dig av dina förkunskaper och experimentera med bland annat efterbad och överfärgningar. Du kan ta med eget färgningsmaterial, växtdelar råull, garn eller dylikt, men det finns även att köpa till självkostnadspris. Miljövänligt betmedel ingår. (ej krom) 

 

 

Tovning:

Workshop:           3 timmar

 

 

Grundkurs:          10.00-16.00

Brickbandsvävning!

Ett brickband kan vävas när du har en stund över. Spänn upp varpen där du befinner dig på bussen, i skogen eller hemma i köket.

Workshop:                   3 timmar

Under workshopen får du prova att väva på ett redan uppsatt band. Det finns både band av lin och ull i olika mönster och kulörer, att välja mellan.

Grundkurs:               10.00-16.00

Vi börjar att förbereda brickor och går igenom hur man designar  ett enkelt band och sedan lär du dig varpa och trä brickorna enligt ditt mönster. 

I kursen ingår 24 brickor (12 brickpar) och 1 bricklås. 

Om du har så kan du ta med garn som lämpar sig för vävning, men det finns även garn att köpa till självkostnadspris.

Tillverka din egen lampskärm!